Solidaritate și protest împotriva uciderii lui Claudiu Astanei!

Romașcanul Claudiu Gheorghe Astanei, ucis în mod barbar, duminică,13 martie, la Torino, Piazza Bottesini, a iscat valuri de indignare în comunitățile de români, dar și în  presa italiană.
În Piazza Bottesini nu este nicio floare pentru tânărul ucis” scrie La Stampa.
”Piazza Bottesini nu este un loc izolat, cum s-ar putea crede, frecventat doar astaneide personaje dubioase, ci este un loc unde oamenii se întâlnesc, unde bunicii îşi scot nepoţii la plimbare și unde locuitorii socializează.
Este al treilea incident criminal deosebit de grav din ultimii patru ani”, precizează www.gazetaromaneasca.com.
De aceea, moartea lui Claudiu este un simbol al degradării zonei care trage un puternic semnal de alarmă asupra nivelului scăzut de siguranţă, dar vorbește și despre măsurile care trebuie luate de autoritățile italiene din circumscripţia 6 Torino.

Un apel la solidaritate, în acest sens, a fost inițiat de Maria Ungurean, o tânără româncă din Torino, care a crescut acolo și este candidat pentru un loc de consilier în circumscripţia 6 Torino, la alegerile din această primăvară: ”Sora victimei, unică rudă aflată în Torino, are 24 de ani şi creşte doi copii. Este practic în imposibilitatea de a trimite cadavrul fratelui în ţară, la Roman, pentru o înmormântare creştinească. Noi o vom ajuta dar suma pe care trebuie să o strângă doar pentru transport este de circa 2.700 euro. Haideţi să o ajutăm, fiecare cu puţinul de care se poate lipsi. Puteţi trimite banii direct ei, folosind una dintre metodele de mai jos:

Cod postepay: 4023600661616682
Cod IBAN: IT35U0306967684510325396204
Western Union: Astanei Ancuţa Elena, Torino, Italia 
sau mă puteţi contacta pentru a ne organiza, la telefon 3284482064”.

Moartea lui Claudiu nu rămâne fără ecou. Joi 17/03/2016 începând cu ora 18.00 se va putea veni cu o lumânare sau o floare în Piazza Bottesini, pentru a protesta paşnic împotriva violenţei şi pentru a spune împreună o rugăciune întru odihna sufletului unui tânăr care s-a stins atât de tragic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy