Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aceleași șmecherii eterne cu promovarea proiectelor europene…

Au început să apară în acest an și proiectele finanțate pe bani europeni de care tot s-a vorbit în presa locală.

Primul proiect demarat este reabilitarea drumului ce face legătura între județele Neamț și Bacău pe ruta Mărgineni – Podu Turcului.

Desigur că cei de la Agenția de Dezvoltare NE și Consiliul Județean au avut nevoie de presa locală când a fost vorba de lăudat inițiativa iar când proiectul s-a demarat și s-a stabilit ca pentru partea de promovare/publicitate să se acorde undeva în jur de 80.000 de lei, vorba lui Iohannis, ”ghinion”. banii pentru promovare și publicitate au mers la o firmă din județul Bacău căci noi, aici la Neamț, nu avem pe nimeni capabil să promoveze un proiect european. De fapt, nu ar trebui să ne mire acest lucru deoarece este un obicei ca promovarea și publicitatea de la proiectele europene să meargă la anumite firme care eventual să dea câteva anunțuri de 2 lei în presa locală din Neamț iar restul banilor să rămână la cine trebuie.

Dacă este să ne uităm la ultimul mare proiect cu managementul deșeurilor din Neamț, nici la ora actuală nu am reușit să identificăm cum s-au cheltuit cei 500.000 de euro destinați promovării și publicității. Am reușit să identificăm unde au ajuns maxim 10% din acești bani, dar restul sutelor de mii de euro știu doar firmele de apartament din București care au cheltuit banii unde sau dus aceștia.

Noi, ca grup de presă, nu putem lua niciodată un asemenea contract deoarece nu vrem să ne încurcăm cu mizeriile care trebuiesc făcute în acte când ai de justificat sute de mii de euro, dar cheltuiești real doar câteva zeci de mii. Totuși, ne gândim că poate nu suntem chiar un județ de proști și retardați și poate ar fi vreo firmă din acest județ care să poată să ia un asemenea contract și să rămână banii în Neamț.

Poate va avea vreo instituție serioasă din acest județ puțin timp liber și va cere o statistică de la proiectele pe bani europeni derulate în ultimii ani în Neamț și se vor întreba cum de câștigă licitațiile numai firme de apartament de prin alte județe.

Ca să încheiem într-o notă de umor negru, dacă este de furat măcar să fure cei din Neamț, căci, de bine de rău, mai creează un loc de muncă ceva, mai rămân ceva bani și în acest județ. Nici patriotism infracțional local nu mai există în acest județ?

Iosub Robert

PS: Știm opinia celor de la ADR NE și a celor care se ocupă de proiecte europene. Este aceeași opinie pe care o aveau toți corupții înainte de a li se întocmi rechizitoriile.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *