Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiune flagrantă organizată de polițiști, pentru depistarea unei persoane care practica braconajul cu ogari

În ziua de 31 ianuarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul IPJ Neamț au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Astfel, în cursul zilei de ieri, tânărul de 17 ani, din Boțești, a vândut unei alte persoane un câine din rasa ogar, contra sumei de 400 lei, după ce, în prealabil, a făcut o demonstrație de scotocire și depistare a unui iepure sălbatic pe fondul de vânătoare nr. 46, denumit Săbăoani, administrat de A.V.P.S. Roman. Persoana în cauză a fost preluată de polițiști de la locul demonstrației, stabilindu-se că tânărul mai deținea și un al doilea câine din rasa ogar asupra sa, pe care intenționa să-l comercializeze. Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, constând în practicarea vânătorii cu ogari sau metiși de ogari, faptă prevăzută de art. 42 alin. din Legea nr. 407/2006, modificată și pedepsită cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Cei doi câini din rasa ogar au fost indisponibilizați de organele de cercetare penală și lăsați în custodie la un adăpostul pentru câini fără stăpân aflat în subordine Primăriei Municipiului Roman, fiind incidente prevederile art. 46 din Legea nr. 407/2006, conform cărora bunurile folosite la braconaj se confiscă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *