Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Adevărata față, de groază, a municipiului Roman

Deși unii ar vrea să pară că totul este în regulă, în municipiul Roman treburile nu stau deloc așa. Cu o politică agresivă de imagine, similară cu cea de pe vremea comuniștilor când totul ni se prezenta ca fiind perfect, municipalitatea reușește să păcălească romașcanii cu tot felul de investiții și acțiuni făcute în special pentru imagine.

Prioritizarea investițiilor în municipiul Roman este cea mai mare păcăleală care le este servită romașcanilor. Se fac tot felul de parcări, asfaltări, amenajări de locuri de relaxare și tot ce poate fi vizibil în presă și în stradă. Afară e vopsit gardul și înăuntru nici măcar nu este un leopard, ci doar o pisică leșinată de foame.

În timp ce băieții de la primărie se pozează frumos și arată romașcanilor ce familie fericită sunt, statisticile arată adevăratul dezastru. Cea mai gravă observație statistică ar fi aceea că peste 50% din cauzele de deces în rândul romașcanilor sunt bolile cardiovasculare. Ați auzit vorbind vreodată pe primar sau vreun politician din Roman despre faptul că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în Roman dar investițiile în sectorul cardiovascular din spital sunt pe ultimul loc? Desigur că nu. Subiectul este unul greu iar rezolvarea lui este dificilă. Politicienilor romașcani le place să vorbească doar despre ce dă bine.

Spuneți dumneavoastră! Ce ar trebui să fie prioritar pentru Roman? Să moară cât mai puțini oameni cu zile sau să se facă parcări, să se asfalteze și să se facă multe poze cu politicienii locali?

Am văzut recent niște poze frumoase cu primarul și niște copii la ștrand. Așteptăm cu interes să vedem niște poze cu primarul și copii din Roman bolnavi de boli cardiovasculare. …. A scuze …. am uitat … în Roman acești copii nu pot fi tratați, trebuie trimiși prin alte județe și asta în cazul în care mai apucă să fie trimiși, căci la Roman nici măcar nu pot fi diagnosticați corect.

Cam aceasta este adevărata față a municipiului Roman. Un oraș condus de o echipă care nu înțelege care sunt prioritățile și un Consiliu Local unde toți consilierii sunt în lumea lor, nu în lumea romașcanilor care mor cu zile pentru că nu-i bagă nimeni în seamă.

Acest articol nu este un atac la primar sau primărie, cum se vor grăbi unii pupători de fundulețe de politicieni să spună. Acest articol este un semnal de alarmă pentru cei care pot  să înțeleagă că Romanul are alte priorități decât pupatul politicienilor în fund pentru fiecare pârț pe care îl trag, pentru fiecare metru de asfalt, bordură sau clăbuc de la ștrand.

Când vrei sa faci ceva pentru un oraș, prioritatea zero este să nu îți moară cu zile oamenii din acel oraș. De abia după ce rezolvi treaba asta treci la restul.

Iosub Robert
12 comentarii la “Adevărata față, de groază, a municipiului Roman

  1. Røx Anna

   Nu spun ca este în regula ce se întâmplă, dar nici descrierea făcută nu corespunde cu realitatea. De multe ori, atitudinea cadrelor medicale lasă de dorit, într-adevăr trebuie investit în sănătate, dar fata de acum 15 ani (când dacă te duceai la urgenta nu găseai nici omul de serviciu, nu mai zic de medic sau asistente – va relatez din experienta), acum măcar te preiau și îți pun o perfuzie… Ma gândesc ca atâta pot, atâta fac… Dar in cazurile realmente urgente măcar trimit pacienții la Iași…

   Raspunde
 1. Florin Si Lili Bistricianu

  Nu m_i se pare corect ce spuneti despre investitiile care s_au facut in oras. Sunt la gel de importante ca si sanatatea , n7mai sa nu uitam ca banii pt spitale de asemeni vin de la ministerul sanatatii , nu doar de la primarii.Nu am avut de a face de multi ani cu spitalul din Roman , dar cred ca de multe ori mai mult are de a face tratamentul care t_i se ofera de catre cadrele medicale decat dotarile. Pt ca stiu ca in multe spitale sunt aparaturi si nu sint specialisti care stiu sa le utilizeze. Cred ca vor avea grija sa faca investitii si in spitale , doar ca nu se pot face toate de o data.

  Raspunde
 2. Dumitrache Elena

  Orasul nostru are nevoie de foarte multe lucruri, primordiala este sanatatea populatiei. Ingrijitiva domnilor sa vina medici specialist, pentru ca generatia 1951 si 1952 s-au pensionat. Cind deschideti ferestrele si usile locuintelor, va place cum miroase? O sa spuneti ca este hrana noastra. Este adevarat, dar aceste societati au nevoie de avize si controale de mediu. Astept sa pot respira aer curat.

  Raspunde
 3. Romeo Banu

  La spital primaria administreaza cladirile ,restul apartine ministerului ,nu
  e bine cand se face ceva ar trebui sa stam cum era acum 20 de ani, mizerie,intuneric i oras, acum e frumos in parc ,in strand ,curat pe strazi asadar ca mai taceti din gura carcotasilor

  Raspunde
 4. Romică Ilie

  România investește bani în biserici, nu în spitale. Iar bolile de inimă sunt rezultatul la ceea ce mâncăm. Nu cred că e în atribuțiile unui primar să rezolve aceast fenomen. Că cel care a scris acest articol, nu îl are la „inimă” pe domnul Lucian Micu, e altceva.

  Raspunde
 5. Ioana

  Pareri si pareri!Totusi orice primar care vine face sosele,paveaza,si culmea tot nu avem sosele !Se face numai ce se poate vedea ca in rest nimic schimbat!Nu am auzit pe nimeni sa ceara un azil de batrani ca ne mor batranii ca si cainii,sa se faca un spital sa nu mai fie lumea nevoita sa plece la Iasi, Bucuresti,sa aiba toata lumea acces la apa curenta si gaz,ca suntem in 2017!Lucruri si conditii civilizate de care sa beneficieze orice om.de rand,de asta are nevoie orasul!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *