Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Agenţii de securitate publici şi privaţi au fost verificaţi şi amendaţi pentru nereguli

În noaptea de 26-27.05.2017, mai multe echipaje de ordine publică au fost angrenate într-o acțiune coordonată de Serviciul de Ordine Publică pe verificarea modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost controlate 181 de obiective, dintre care 95 din mediul urban și 86 din mediul rural. Polițiștii au constatat că 105 unități vizate erau asigurate cu societăți de pază iar 76 cu pază proprie. Din cei 196 de agenți de pază verificați, 8 erau echipați și dotați neregulamentar.

Polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4500 lei.

În urma controalelor efectuate un agent de paza, din cadrul unei societăți din Roman, a fost sancționat contravențional cu amendă de 100 de lei, pentru că a părăsit postul de pază și nu avea asupra sa echipamentul din dotare.

O altă sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei a fost aplicată unei persoanei juridice, pentru motivul că la punctul de lucru aparținând societății din Municipiul Roman, nu a luat măsuri minimale de securitate, agenții de securitate care executau serviciul de pază nefiind atestați, dotați cu uniforme și mijloace de autoapărare. De asemenea, serviciul de pază nu se efectua în baza unui plan de pază avizat de poliție.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *