Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în regiunea Moldovei

Temperaturile vor fi în media celor normale perioadei în majoritatea regiunilor, în primele zile ale acestei săptămâni, vremea devenind mai călduroasă după 31 august, iar probabilitatea de ploi va crește din 5 septembrie, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele 14 zile.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 28 august – 10 septembrie 2017

MOLDOVA

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai scăzute decât în precedentele zile, dar apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 22…26 de grade, iar a minimelor de 10…13 grade.
Din data de 31 august, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat temperaturi maxime de 27…30 de grade și minime de 12…14 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în evoluția regimul termic, vremea menținându-se în general caldă.
Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință.

 

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *