Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANPC: controale privind comercializarea vinului si a băuturilor alcoolice fermentate

controale-anpc
Conform unui comunicat ANPC, începând cu data de 03.05.2017, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor vor desfășura o amplă acțiune de control, în colaborare cu Serviciul de Investigare al Criminalității Economice, având ca obiect modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a vinului și a băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea și vinul, destinate consumului uman ca atare.
Se vor verifica următoarele aspecte:
A.Calitatea produselor alimentare comercializate:
– starea ambalajelor (integritate, etanșeitate);
– încadrarea în volumul net declarat de producător;
– încadrarea în parametrii de calitate cât și depistarea cazurilor de falsificare în cazul vinurilor, conform prevederilor Legii viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole nr. 164/2015;
– etichetarea vinurilor și a băuturilor alcoolice fermentate;
– existența eventualelor produse contrafăcute.
Pentru verificarea încadrării în parametrii de calitate se vor preleva eșantioane care vor fi analizate în laboratoare acreditate .
B. Condiții la depozitare, comercializare
C. Modul de indicare a prețurilor
D. Legalitate:
– existența registrului unic de control;
– existența documentelor de proveniență;
– comercializarea în locuri autorizate;
– afișarea la loc vizibil a plachetei cu TELEFONUL CONSUMATORILOR, conform prevederilor Ordinului Președintelui ANPC nr.72/2010, cu modificările și completările ulterioare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *