Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Asistații sociali scoși la curățat zăpada de pe trotuare și alei

Consilierii locali au aprobat planul anual de acţiuni pentru repartizarea orelor de muncă către beneficiarii de ajutor social. Astfel, cei 86 de beneficiari de sprijin care sunt apți de muncă au fost împărțiți în 3 echipe și trimiși în teren pentru a curăța zăpada și gheața de pe trotuare și aleile din parcuri. S-a acționat cu precădere în zona Spitalului Vechi, de la scările de la CNRV și până după Policlinică, precum și pe strada Tineretului. Lucrările curățare continua și cu aleile din alte zone ale orașului.
Legea precizează clar câte ore de muncă în folosul comunității poate presta fiecare beneficiar, dar cei care nu le efectuează nu-și mai primesc banii. Dacă în urmă cu mulți ani în Roman erau circa 1.200 de dosare în plată, în ultimii ani numărul acestora a scăzut constant, iar acum numărul beneficiarilor de ajutor social se situează în jur la 190.

Primăria aduce la cunoștință faptul că, în anul 2017, au prestat ore de muncă lunar un număr cuprins între 80 şi 120 de persoane, cu o medie de 48 de ore pe lună.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *