Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Asta nu e democrație, asta e sălbăticie

Am văzut recent un clip pe internet cu niște indivizi care, aflați în incinta unui tribunal, îi băgau unui politician în nas niște lozinci, se filmau cum îl umileau și îl calomniau și erau tare mândri de cum înțelegeau ei democrația. Protestul era clar făcut pentru a-l intimida și a-l enerva pe respectivul politician cu scopul ca acesta să răbufnească și să zică sau să facă ceva necugetat. Din modul în care se poziționează și se manifestă așa-zișii protestatari, e clar că totul este făcut pentru a ieși bine în filmare în scopul umilirii și denigrării ulterioare a politicianului vizat. Este diferență de la cer la pământ între un protest făcut de niște oameni supărați pe orice motiv și un astfel de protest făcut doar ca să fie filmat și distribuit. Orice om vede asta cu ochiul liber.

Nu contează cine este politicianul. Dacă a greșit cu ceva el trebuie judecat și condamnat, nu umilit și torturat psihic. Asemenea comportamente nu fac parte din democrație, ci țin mai mult de prostie.

Detașați-vă de simpatiile și antipatiile politice și vizionați clipul de mai jos.
Fiți sinceri: Voi ați putea face față unei asemenea presiuni psihologice într-un moment atât de tensionat cum este cel în care aștepți să intri într-o sală de judecată unde se stabilește ce urmează să se întâmple cu viața ta?

Dacă în România nu se întâmplă ceva care să oprească astfel de lucruri, vom ajunge ziua în care orice șmecher poate să vină cu o pancartă în fața ta și să te provoace atunci când mergi cu copilul prin parc, când stai cu prietenii la o terasă, când aștepți la spital o rudă, când te duci la tribunal sau în orice altă situație.
Legislația românească trebuie corectată astfel încât să existe o delimitare clara între protest și hărțuire.

Suntem absolut de acord cu protestele, apreciem oamenii care protestează pentru orice și chiar încurajăm protestele pe orice temă, dar de la protest la asemenea mizerii distanța este foarte mare.

Nu știu câți ipocriți vor citi acest articol, dar eu, dacă eram într-o stare de tensiune cum este cea dinaintea unui proces penal și venea un astfel de protestatar să se filmeze cum mă hărțuiește, cu siguranță nu aș fi reacționat creștinește.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *