Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bravo, Primăria Roman! Municipalitatea romașcană are propriul ziar

Cu cheltuieli mult mai mici decât banii îngropați în presa locală, primăria Roman a început să editeze propriul ziar în 10.000 exemplare pe lună.

Acesta este primul pas spre o presă normală în Neamț. Dacă reușește primăria Roman să diminueze la maxim, eventual la zero, banii alocați presei chiar s-ar putea vorbi de presă independentă și nu de 90% pupători de municipalitate.

Acum cu siguranță nu se va renunța la hrănirea presei elogioase din Roman, dar dacă ziarul municipalității devine o obișnuință și se dezvoltă e doar o chestiune de timp până ce bugetul de publicitate în presa locală se va reduce la zero.

Un gest de urmat pentru oricare altă primărie. Câțiva jurnaliști angajați la primărie și o ediție online puternică plus un ziar lunar tipărit în 10.000 exemplare ar oferi cu certitudine oricărei primării la un oraș de mărimea Romanului o expunere dublă față de ce oferă presa locală și asta cu maxim jumătate din bugetele alocate acum pe promovare.

Dezvoltarea unui astfel de concept de ziar oficial al oricărei primării ar fi unul care ar duce la falimentul a 90% din entitățile media din Neamț și chiar și pentru noi ar fi un minus important din punct de vedere economic având în derulare contracte de publicitate cu primării, dar am susținut dintotdeauna conceputul de buget zero pentru presa locală și nu ne vom dezice acum de acest ideal. Asta ar fi singura șansă reala să se ajungă la o presă performantă.

Felicitari primăriei Roman pentru curajul de a face acest prim pas.

Iosub Robert

P. S.: Oferim consultanță gratuită în vederea producerii unui ziar pentru orice primărie din Neamț care dorește să își facă propria publicație pentru a reduce drastic banii alocați presei locale.
Conceptul ”toată lumea din presă trebuie să trăiasca și să primească publicitate” este un concept comunist care duce doar la manipulare prin crearea dependenței financiare a publicațiilor. Un concept care seamănă mai mult a taxă de protecție decât a dezvoltare și informare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *