Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cele mai frecvente abateri de la normele de circulație

În perioada 14-18 august a.c., polițiștii rutieri sprijiniți de efective de ordine publică au acționat pe principalele drumuri europene, naționale și județene de pe raza județului Neamț pentru prevenirea evenimențelor rutiere și combaterea abaterilor rutiere în trafic ( depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului, nerespectarea regimului legal de viteză, nefolosirea centurii de siguranță, neacordarea priorității la pietoni, depășiri neregulamentare).

Astfel polițiștii nemțeni au aplicat 763 sancțiuni contravenționale din care 740 la OUG 195/2002. Din aceste 740 sancțiuni contravenționale 282 au fost applicate conducătorilor auto pentru depășirea regimului legal de viteză, 94
pentru nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto, 16 pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii autovehicolului, 5 pentru conducerea autovehicolului sun influența alcoolului și 33 pentru neacordare prioritate.

Au fost reținute 108 permise de conducere , au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Totodată au fost aplicate sancțiuni contravenționale unui număr de 41 bicicliști, 21 pietoni, 27 căruțași, 3 mopediști și 2 motocicliști.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *