Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Centrul de Îngrijire de Zi „Casa Copiilor” îşi manifestă disponibilitatea de a colabora cu voluntari

Centrul de Îngrijire de Zi „Casa Copiilor” îşi manifestă disponibilitatea de a colabora cu voluntari în vederea desfăşurării de activităţi cu beneficiarii, alături de personalul specializat. Centrul de Îngrijire de Zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc „Casa Copiilor” este un serviciu pentru protecţia copilului, a cărui misiune este prevenirea abandonului şi instituţionalizării prin creşterea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate şi dezvoltarea programelor educaţionale adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor acestora.
Copiii cărora li se adresează Centrul „Casa Copiilor” au vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ şi se află în una din următoarele situaţii: provin dintr-un mediu socio-economic cu un nivel de trai scăzut, au fost reintegraţi în familie după ce au beneficiat de o măsură de protecţie, provin din familii monoparentale / în curs de divorţ, din familii cu părinţi care lucrează şi lipsite de suportul familiei lărgite, familii afectate de boli cronice şi copii lăsaţi în grijă altor persoane.
Serviciile oferite în cadrul Centrului de Zi constau în: îngrijire şi educaţie, ajutor în efectuarea temelor şi meditaţii, orientare şcolară şi profesională, consiliere socială atât pentru copil cât şi pentru familia sa, activităţi recreative şi de socializare (ateliere de creaţie, jocuri specifice vârstei), implicarea familiei în activităţile desfăşurate în centru.
Persoanele fizice care doresc să participe în cadrul proiectului de voluntariat sunt aşteptate la sediul centrului (Str. Bogdan Dragoş, nr. 91, Roman), unde pot solicita informaţii referitoare la actele necesare întocmirii dosarului de voluntariat.

Sursa: Primăria Municipiului Roman
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *