Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Centrul Regional Motivation Neamț vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități

Parteneriatul dintre Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Roman și Centrul Regional Motivation Neamț își propune facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități din România la echipamente de mobilitate de calitate, pentru o viață cu adevărat independentă.

În aceste condiții, Centrul Regional Motivation Neamț vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități din zona Nord-Est, cu următoarele servicii:
– Furnizarea de echipamente de mobilitate personalizate şi de servicii de grup suport pentru utilizatorii de scaun rulant;
– Dispozitive urinare (catetere urinare, saci colectori, condoame urinare, stome);
– Organizarea de stagii și tabere de recuperare activă pentru utilizatorii de scaun rulant;
– Seminarii și cursuri pentru specialişti privind prescrierea adecvată a scaunelor rulante, pe baza Ghidului dezvoltat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în acest domeniu;
– Transport adaptat pentru utilizatorii de scaun rulant cu autoturism omologat pentru transportul în scaun rulant;
– Elevator pentru coborarea beneficiarilor în scaun rulant de la etajele superioare;
– Activități sportive (tenis în scaun rulant, baschet în scaun rulant, competiții sportive);
– Servicii de reparații și întretinere scaune rulante;
– Adaptări auto pentru utilizatorii de scaun rulant;
– Consultanță în vederea accesibilizării.
În urma evaluării la domiciliu, efectuată de o echipă Motivation (formată dintr-un kinetoterapeut şi un tehnician de evaluare, recomandare, furnizare și adaptare fotolii rulante), beneficiarii primesc echipamente de mobilitate donaţie sau cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate, funcție de diagnostic, utilizare sau statut social. Toate costurile de deplasare la domiciliul acestora sunt suportate de către Centrul Motivation.
Mai mult detalii pot fi obținute de la consilierul vocațional Laura Ciudin, la telefon 0735355828 sau la adresa de e-mail l.ciudin@motivation.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *