Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Conducerea Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sf. Francisc de Assisi” a solicitat prezența polițiștilor

În rândul elevilor din cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sf. Francisc de Assisi” din municipiul Roman, s-au numărat joi și ofițerii de prevenire. Activitatea s-a desfășurat în contextul Programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”.

Elevilor din clasele IX – XII, profil teologic și pedagogic, le-au fost prezentate, într-o maniera interactiva, aspecte privind cauzele care determină un comportament predelincvent în rândul minorilor, care sunt consecințele adoptării
unor astfel de comportamente și prevederi legislative referitoare la regimul răspunderii penale a minorului.

Totodată polițiștii au dezbătut și subiectele traficului și consumului de droguri, a traficului de persoane și siguranța în mediul online. Sfaturile polițiștilor de prevenire dar și materialele audio-video prezentate au fost primite cu interes de cei prezenți la activitate.

De asemenea, ei s-au arătat interesați de aspectele muncii de politie si de oferta educaționala a școlilor MAI. La finalul activității, elevii au avut ocazia sa urmărească filmul de prezentare al Școlii de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj, materialele prezentate generând reacții pozitive din partea elevilor, aceștia fiind încântați de condițiile de pregătire profesională, dar și de specificul activităților desfășurate în cadrul școlii.

Organizarea și desfășurarea activității a beneficiat de sprijin și deschidere atât din partea conducerii unității de învățământ care a solicitat prezenta polițiștilor in cadrul activităților înscrise in programul național „Școala Altfel” cât și a elevilor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *