Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Controale intensificate în perioada Sărbătorilor

Joi, 14 decembrie, în intervalele 10.00-14.00 și 18.00-24.00, un număr de 58 polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, Serviciului Investigarea Criminalității Economice și a Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase, împreună cu 2 Jandarmi și 1 polițist local au acționat pe raza municipiului Roman, pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale, a faptelor de comerț ilicit, evaziune fiscală și a operațiunilor cu obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice.

Cu ocazia desfășurării acțiunilor, polițiștii au constatat două infracțiuni, au oprit in trafic pentru control 59 autovehicule, au verificat 36 localuri de alimentație publică și au aplicat 44 sancțiuni contravenționale în valoare de 85.680 lei și au confiscate bunuri în valoare de 8770 lei. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Din data de 20 noiembrie 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț au fost organizate și desfășurate acțiuni, având ca obiectiv creșterea siguranței cetățeanului prin activitățile de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice în perioada
sărbătorilor de iarnă 2017/2018.

De la declanșarea acestor acțiuni, polițiștii nemțeni au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a unui număr de 10.169 articole pirotehnice.

Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț reamintește faptul că în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 126/1995 rep., Persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

Nerespectarea acestor prevederi constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *