Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elevii şi preşcolarii vor intra astăzi, 14 aprilie, după terminarea cursurilor, în vacanţa de primăvară

vacanta-primavara

Elevii şi preşcolarii vor intra astăzi,14 aprilie, după terminarea cursurilor, în vacanţa de primăvară.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, intrarea în vacanţa de primăvară era programată pentru 19 aprilie. Deoarece  17 aprilie, a doua zi de Paşte, este nelucrătoare, iar pe 18 aprilie, conform contractului colectiv de muncă, dascălii au liber, elevii vor pleca în vacanţă din 14 aprilie, după terminarea orelor.

Copiii se vor întoarce la cursuri în data de 2 mai. De asemenea, din 3 mai încep evaluările naţionale pentru elevii de clasa a IV-a, iar din 10 mai pentru cei de clasa a VI-a.
Vacanţa de vară va fi între 17 iunie şi 10 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 9 iunie.

Programul naţional ”Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităţilor de învăţământ. Astfel, în funcţie de ciclurile şcolarizate, au fost stabilite următoarele intervale: 21 noiembrie – 2 decembrie 2016; 27 februarie – 31 martie 2017 şi 15 mai – 9 iunie 2017 (învăţământul preşcolar şi primar), respectiv 17 octombrie – 2 decembrie 2016; 27 februarie – 31 martie 2017 şi 15 mai – 9 iunie 2017 (învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal). De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *