Evaziune fiscală și spălare de bani la Roman

Pe 27 iulie, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Neamț au desfășurat patru perchiziții în vederea documentării activității infracționale într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Trei locații vizate de perchiziții sunt dintr-o comună limitrofă municipiului Roman și una dintr-o localitate din județul Iași. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Din cercetările instrumentate până în prezent a reieşit că, în perioada 2013- 2016 reprezentanții a trei societăți comerciale au creat un circuit evazionist în domeniul construcțiilor, prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 2000000 de lei. În vederea îngreunării cercetărilor în cauză, părțile sociale ale firmelor implicate au fost cesionate către terțe persoane.

În urma perchizițiilor desfășurate, au fost ridicate documente de evidență contabilă cu relevanță în conturarea probatoriului și finalizarea cercetărilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *