Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Formularul 088 va fi eliminat de la 1 februarie 2017

formular-088

Conform ordinului ANAF nr. 210 din 13 ianuarie 2017, începând cu 01 februarie 2017 nu se mai depune Formularul 088 – „Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”.

Mult controversatul formular pe care firmele trebuiau să îl completeze pentru înregistrarea în scopuri de TVA, a suferit de la introducerea sa mai multe modificări, atât în ceea ce privește conținutul cât și situațiile în care se depunea. Chiar și după ce a fost simplificat, formularul a continuat să dea multe bătăi de cap contribuabililor.

ANAF deține deja în baza de date informații cu privire la istoricul si comportamentul fiscal ale contribuabililor persoane juridice și ale persoanelor fizice, administratori sau acționari/asociați, sau poate obține de la alte instituții informații care pot fi utilizate în evaluarea intenției și capacității de a desfășura activități economice.

Procedura privind stabilirea criteriilor pentru înregistrarea în scopuri de TVA urmează să fie actualizată în acest sens. Vor fi modificate în mod corespunzător aplicațiile informatice folosite în procedura de evaluare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *