Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Guvernul obligă unele primării să își cheltuiască banii puși deoparte pentru cofinanțarea proiectelor europene

Cum este caracteristic românilor, de la un guvern la altul, ”oamenii de știință” de la ministere emit tot felul de formule matematice prin care se pare că se încearcă să se ascundă alocarea preferențială a unor sume de bani. Din păcate, aceste formule de calcul sunt atat de încâlcite încât vin la pachet cu o mulțime de vicii ascunse.

De exemplu, primăria Bicazu Ardelean ar fi vrut să folosească o sumă de aproximativ 3 milioane lei pusă deoparte pentru a asigura cofinanțarea la trei proiecte europene, dar nu a mai putut să facă acest lucru, deoarece în urma calculării cu o formulă de calcul ”magică” a rectificării bugetare s-au trezit ca nu au mai primit niciun leu și banii puși deoparte pentru proiectele europene trebuie acum să-i folosească ca să acopere cheltuielile zilnice ale primăriei.

Primarul comunei Bicazu Ardelean speră că cei de la Guvern să își dea seama de gafă și să aloce până la urmă bani și comunei sale. Merită menționat că patru proiecte europene la o comuna ca Bicazu Ardelean înseamnă un efort mare pentru primărie și arată ca oamenii de acolo chiar muncesc și nu stau numai cu mâna întinsă spre autorități.

Vom urmări îndeaproape acest subiect. O primărie cu o medie de un proiect european la mia de locuitori, indiferent de culoarea politică a primarului, trebuie sprijinită și dată ca exemplu pentru celelalte primării din județ. Dacă toate primăriile din Romania ar avea un proiect european la mia de locuitori țara asta nu ar mai fi cu o sută de ani in urmă.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *