Guvernul s-a dereglat. Vrea să suprataxeze oamenii cu mai multe locuri de muncă

Guvernul a venit cu o idee foarte proastă care lovește direct în angajatorii și angajații corecți.
În dorința de a scoate din zona gri bani, guvernul a stabilit noi impozite pentru angajații care au trecută pe cartea de muncă doar câteva ore.

Exemplu: dacă până acum noi, în presă, aveam un corespondent în vreo zonă de comune și era plătit pentru una sau două ore de muncă pe zi, dădeam la stat un impozit proporțional cu numărul de ore trecut în cartea de muncă. Dădeam angajatului 400 lei pentru 1-2 ore de muncă pe zi și plăteai la stat 200 lei.
Acum, Guvernul vine și spune că stabilește nu știu ce impozite minimale, astfel, pentru omul care este angajat la 1-2 ore, angajatorul va plăti aproape 600 lei la stat. Deci patronul va da 400 lei la un angajat și 600 lei la stat. O fi normal la cap Guvernul care a scos asta?

Mai mult de atât, iți vine să te urci pe pereți la următorul calcul. Dacă un om este angajat 8 ore la salariu minim, angajatorul plătește în jur de 800 lei pe lună pentru el. Dacă același om este corespondent de presă, contabil, consultat, IT-ist, etc. și e angajat cu un salariu mai mic și doar cu 6 ore, dar la trei firme diferite, câte două ore la fiecare SC în parte, angajatorii vor plăti pentru el dublu, adică în jur de 1.600 lei.

Domnilor din Guvern, luați legea înapoi și faceți una la care să vă folosiți și capul. În loc să supraimpozitați puturoșii și evazioniștii, voi suprataxați pe cei care au mai multe locuri de muncă? Voi sunteți normali la cap?

Dacă această inepție se va aplica așa cum este scoasă și normele de aplicare vor fi la fel de proaste ca și legea, toți cei care lucrează în mai multe locuri sau cu mai puține ore, își vor face Întreprinderi Individuale sau se vor găsi alte forme de ocolire a acestui impozit și astfel vor dispărea mii de locuri de muncă.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *