Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În sfârșit, un președinte de Consiliu Județean care este acolo unde se dă ora exactă

ionel-arsene

De la Revoluție tot am așteptat să vedem un președinte al Consiliului Județean Neamț care să aibă intrare la Guvern și să nu mai stea la mila diverșilor lideri politici.
Dintr-un articol de mare prost gust apărut în presa centrală, aflăm că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost pozat luând masa cu primul-ministru și cu un important om de afaceri.
În actualul context național și economic, o relație foarte bună între președintele unui Consiliu Județean și primul -ministru nu înseamnă altceva decât o perspectivă mai bună pentru dezvoltarea județului, un astfel de canal de comunicare directă între liderul administrației județene și liderul guvernului nemaiexistând până acum la Neamț. De la Revoluție și până în prezent toți președinții care au fost în fruntea Consiliului Județean, chiar dacă făceau parte din coalițiile ce se aflau la guvernare, apelau la interpuși politici sau stăteau cu orele cu căciula în mână pe holurile ministerelor. Dacă ne gândim la ce proiecte sunt deja în stadiul de aprobare a finanțărilor pentru Neamț, chiar se întrevede o rază de speranță că în sfârșit vom face și noi un pas în față.
Despre restul discuțiilor apărute în spațiul public, cu ce au mâncat oamenii, cine îi însoțeau și ce mare urmărit general aveau la masă, toate sunt doar manipulări ieftine. Oamenii au mâncat la un restaurant mai bun că doar nu era să meargă primul-ministru al unei țări la împinge tava la Gara de Nord. Ionel Arsene era chiar cu soția lui și asta se vede clar, deci și speculațiile pe această temă sunt de prost gust, iar marele ”fost condamnat” de la masa lor era de fapt un cunoscut om de afaceri din Brașov, Petrică Hogea, care chiar nu e un infractor și este apropiat de județul Neamț, soția și toate rudele acesteia fiind din Neamț.
Mai mult de atât, doar cine nu cunoaște abuzurile instituțiilor de forță din România nu a auzit de cazul Hogea, omul de afaceri din Brașov care a fost hărțuit ani de zile prin anchete și procese ca în final să fie declarat nevinovat. Omul a mers și la CEDO și, ce să vezi, a și câștigat (click aici pentru detalii). Iar pentru cei care totuși insistă cu relațiile președintelui de Consiliu Județean cu indivizi certați cu legea, iată și cazierul persoanei în cauză, ca să închidem și acest capitol.
Așadar, dincolo de manipulările ieftine, ceea ce părea o știre negativă este de fapt unul dintre cele mai bune semnale politice pe care le-a primit județul Neamț de la Revoluție și până în prezent. Avem un președinte de Consiliu Județean care e în relații foarte bune și apropiate cu toți miniștrii și mai ales cu primul-ministru. E, la fel, în relații foarte bune și cu toți liderii politici ai puterii. Într-un cuvânt, avem și noi în sfârșit un președinte de Consiliu Județean care e acolo unde se dă ora exactă.
Restul e can-can …

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *