Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Începe modernizarea sistemului de urgențe medicale din Neamț

2-DSC_0002În cursul săptămânii trecute, pe 26 aprilie, a avut loc o videoconferință foarte importantă pentru județul Neamț. În această conferință ce avut loc în sala Ion Creangă din clădirea CJ Neamț s-au discutat investițiile ce urmează a se realiza în sistemul spitalicesc de urgențe.

Ionel Arsene-președintele CJ Neamț,  Liviu Negelschi-managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, alături de alți reprezentanți ai autorităților locale, au participat pe 26 aprilie  la o videoconferință cu Cristian Grasu – secretar de stat la Ministerul Sănătății și Ana Maria Toma, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale. Videoconferința a fost una la nivel național și a inclus participarea a 35 de președinți de Consilii Județene. Aceștia au aplicat pentru obținerea de fonduri pentru reabilitarea, extinderea, dotarea  și modernizare spitalelor județene, dar și realizarea de heliporturi în scop medical.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț a aplicat pentru extinderea și dotarea UPU  Piatra-Neamț, precum şi pentru construirea unui heliport care să deservească unitatea din Piatra-Neamț. De asemenea, s-a mai solicitat o finanțare pentru construirea a altor 4 heliporturi în Neamț, dintre care și unul în Roman, în zona Spitalului Municipal de Urgență. Detalii aici și aici.

Aceste investiții în sistemul de urgențe nemțean vor însemna pentru mulți pacienți diferența dintre viață si moarte și cu plăcere constatăm că ele nu sunt doar promisiuni, ci chiar s-a intrat în discutii aplicate cu șanse reale de finanțare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *