Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Iohannis se afișează în stradă, Dragnea răspunde pe Facebook

iohannis

Printr-un gest greu de catalogat și nemaifăcut de vreun președinte vreodată, Iohannis a reușit prin nu știu ce mijloace să convingă SPP-ul să îl lase să participe la un miting neautorizat pe timp de noapte.

Din câte am înțeles, domnul președinte a protestat contra guvernului României, ceea ce este dincolo de orice normă politică normală la cap. Un președinte trebuie să fie dincolo de partide, legi și conflicte. Iohannis ar trebui să fie simbolul internațional al României, elementul de echilibru de dincolo de politicieni și garantul respectării legilor.

Chiar dacă presupunem că Iohannis are dreptate 100%, dacă un președinte de țară nu găsește nicio metodă constituțională și diplomatică de a se opune unui guvern și alege să iasă în stradă, ar face mai bine să își dea demisia pentru că înseamnă că este depășit de situație.

Trecând de orice lege a grațierii și dincolo de orice discuție, ieșirea unui președinte în stradă este cel mai periculos mesaj politic pe care îl poate da cel mai iresponsabil președinte. Ce cred oamenii când îl văd pe Iohannis în stradă? Simplu. Dacă nici președintele țării nu poate rezolva de la Cotroceni o problemă, înseamnă că România chiar e cel mai mafiot stat de pe planetă.

Pe cealaltă parte, Dragnea transmite un mesaj pe care îl începe în stil PSD-ist cu a ne aminti că a fost în America. În mesajul său, Liviu Dragnea atinge totuși niște puncte care ne fac să credem că legea grațierii va fi dată, iar Iohannis nu va scăpa fără să deconteze ieșirea în stradă.

„M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.
Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.
E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.
Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.
Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.
Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.
Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță.”, a spus Liviu Dragnea.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *