Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ionel Arsene va cere explicații pentru modul în care au fost cheltuiți banii alocați Teatrului Tineretului

Acum câteva luni de zile, o parte a presei locale și unii politicieni din opoziție strigau din gură de șarpe cum că Consiliul Județean Neamț, condus de domnul Ionel Arsene, nu vrea să dea bani pentru Festivalul de Teatru din Piatra-Neamț.

La vremea respectivă, Ionel Arsene a promis că va aloca suma de bani solicitată Teatrul Tineretului și, din nou, aceleași voci care știu doar să latre precum pechinezul la sonerie, au spus că mai mult ca sigur promisiunea nu va fi onorată de către președintele Consiliului Județean

Iată că timpul a trecut și Ionel Arsene s-a ținut de promisiune în totalitate, CJ Neamț alocând suma de 450.000 RON pentru organizarea festivalului de teatru.

Din păcate, eforturile președintelui Consiliului Județean de a găsi resursele bugetare pentru acest festival de teatru nu sunt absolut deloc respectate, banii fiind cheltuiți într-un mod cel puțin ciudat de noua conducere a Teatrului Tineretului.

De remarcat este și faptul că cei care au criticat Consiliul Județean pentru o presupusă nealocare de fonduri în vederea desfășurării acestui festival, acum, când toate lucrurile spuse de ei s-au dovedit a fi minciuni și manipulări, nu mai au curajul să iasă public și să spună că s-au înșelat. Ba mai mult de atât, acum urlă din gură de șarpe acuzând faptul că banii au fost cheltuiți aiurea, de parcă i-ar fi cheltuit Consiliul Județean, nu Teatrul Tineretului.

Pentru a ne lămuri care este contribuția Consiliului Județean în acest festival de teatru l-am întrebat direct pe domnul președinte Arsene ce ne poate spune despre organizarea festivalului și despre modul în care s-au cheltuit banii.

Domnul președinte Ionel Arsene a declarat că el a făcut tot ce a fost posibil la nivel instituțional pentru a se găsi resursele bugetare în vederea organizării acestui eveniment de o importanță culturală deosebită pentru județul Neamț, dar suma de bani alocată a fost gestionată în totalitate de către Teatrul Tineretului.

Consiliul Județean nu a avut absolut niciun amestec, nu a dat nicio indicație sau sfat despre modul în care Teatrul Tineretului să își organizeze festivalul.

Deoarece există în spațiul public suspiciuni despre modul în care au fost cheltuiți banii alocați de Consiliul Județean, domnul președinte Ionel Arsene a declarat că la terminarea festivalului va cere conducerii Teatrului Tineretului explicații amănunțite despre modul în care au fost cheltuiți banii și justificări despre oportunitatea fiecărei cheltuieli executate.

„Este vorba de o sumă foarte mare de bani alocată din banii nemțenilor pentru cultură și aici mă refer la Festivalul de Teatru, un simbol cultural al județului Neamț. Dacă banii alocați acestui eveniment au fost cheltuiți în alte scopuri decât interesele nemțenilor cineva va trebui să răspundă pentru aceasta.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *