Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IPJ Neamț: Accidente rutiere soldate cu victime, pe DN15C

accidenter

În ziua de 06.04.2017, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident produs în afara localității Agapia, în urma căruia a rezultat rănirea a trei persoane.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 31 de ani din Crăcăoani conducea un autoturism pe DN 15C, pe direcţia Tg. Neamţ – P. Neamţ, fiind sub influenţa alcoolului nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de o femeie de 49 ani din Bucureşti.
Din impact a rezultat accidentarea conducătorilor și a pasagerei aflate pe bancheta dreapta faţă din vehiculul condus de femeie. În urma testării conducătorilor auto, rezultatul bărbatului a indicat o valoare de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Un alt accident a avut loc, la scurt timp după primul, tot pe DN15C, în afara localității Dobreni. Polițiștii au stabilit, din primele cercetări, faptul că în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Fălticeni conducea o autoutilitară pe DN 15C, având direcția de mers Piatra Neamț-Tg. Neamt, nu ar fi adaptat viteza într-o curba la stânga, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu parapetul de protecție al drumului, răsturnându-se în albia răului Almășel.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a rămas captiv în autoutilitară, fiind necesară intervenția unui echipaj ISU Neamț, pentru descarcerare. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru conducerea în siguranță în condițiile schimbării condițiilor meteorologice, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

De asemenea, pe timpul deplasării șoferii trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum și evitarea acţionării bruște a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Totodată, pietonii trebuie să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *