Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Istorie, horă și om de zăpadă gigant la 159 de ani de la Mica Unire

Împlinirea celor 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, au fost celebrate la Roman, în ziua de 24 ianuarie de la ora 11.00, la Stejarul Unirii de pe strada Smirodava. Inițiativa Primăriei municipiului Roman de a construi un om de zăpadă gigant, imediat după încheierea manifestărilor Micii Uniri, a avut mare succes, mai ales în rândul copiilor. 

Administrația locală a venit cu o propunere inventivă pentru a scăpa de zăpada din centrul orașului, în mod eficient, economic și distractiv. Pentru a nu cheltui bani pe transportul mormanelor în afara orașului, s-a dispus ca Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență să adune toată zăpada căzută pe trotuare, pe străzi și în parcări, lângă statuia din centrul orașului. Acolo, după alocuțiunile în cinstea Micii Uniri și Hora Unirii, a început construcția omului de zăpadă, înalt de aproximativ 6 metri. De această dată, copiii au fost în centrul atenției și nu au ratat șansa de a se bate cu bulgări, iar ținta principală a fost chiar primarul orașului.

Am ajutat și eu la construirea primului om de zăpadă imens, cu zăpada din centrul orașului, de care putem scăpa într-un mod frumos. Cel mai mare ajutor a venit din partea copiilor și doresc să le mulțumesc tuturor celor care se implică în realizarea unor evenimente care să bucure pe cât mai mulți. În ciuda frigului, mă bucur că atât la manifestările de la Mica Unire, cât și înălțatul omului de zăpadă am fost, din nou, împreună și ne-am dat mâna pentru binele comunității, a declarat primarul Lucian Micu.

Primăria municipiului Roman va anunța pe pagina oficială de facebook când omul de zăpadă va fi aproape gata, pentru ca romașcanii să se reunească în centrul orașului și să îmbrăce omul de zăpadă așa cum se cuvine, după tradiția romașcană.
Un comentariu la “Istorie, horă și om de zăpadă gigant la 159 de ani de la Mica Unire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *