Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Neamț sub asediul polițiștilor în weekend

Operațiunile cu material lemnos și pomi de Crăciun, în atenția polițiștilor nemțeni

În perioada 9 noiembrie – 13 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliției Române, poliţiştii nemțeni au efectuat 32 de acțiuni și controale în fondul forestier național şi în locuri de
depozitare/comercializare a materialului lemnos.
Au fost controlate 14 exploatări forestiere, 11 instalații de depozitare, 24 de ocoale silvice și structuri subordonate, precum și alte 103 de obiective, fiind constatate 34 infracţiuni.
Polițiștii au constatat în flagrant 18 infracțiuni, iar 8 persoane sunt cercetate pentru delicte silvice.
În urma activităților desfășurate, poliţiştii au aplicat 394 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 200.000 de lei, dintre care 65 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea a peste 270 metri cubi de material lemnos, în valoare de 117.700 de lei.
Totodată, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 152 de pomi de Crăciun, în valoare de 4.190 de lei și două vehicule destinate transportului de material lemnos.

Exemplu:
În seara zilei de 16.12.2017, polițiștii Postului de Poliţie Farcaşa au identificat un bărbat de 27 de ani, din Borca, care a fost surprins în timp ce încerca să sustragă masa lemnoasă rezultată de la tăierea fără drept de arbori dintr-o partidă de pădure. La faţa locului a fost identificată cantitatea de 5,00 mc material lemnos rezultat din tăierea ilegală, care a fost reţinută şi predată în custodia pădurarului de canton.
Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos.

 

Poliţia nemțeană a acţionat, în acest week-end, pentru depistarea celor care conduc autoturisme, pe drumurile publice, în stare de ebrietate

În doar trei zile, polițiștii rutieri au constatat 29 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
Având în vedere accidentele rutiere produse pe fondul consumului de alcool în ultima săptămână, poliţiştii au acţionat în acest week-end, pe raza întregului județ, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, poliţiştii nemțeni au oprit în trafic peste 500 de autovehicule şi au testat conducătorii auto pentru a verifica dacă se aflau sau nu sub influenţa alcoolului. În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 386 de sancțiuni contravenționale și au reținut 47 de permise de conducere, dintre care 17 pentru consumul de alcool, în calitate de conducător auto.
În cadrul acțiunii, au fost constatate și 16 infracțiuni, dintre care 12 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Reamintim faptul că în ultima săptămână, în zona Târgului Neamț, au avut loc două accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, situații în care polițiștii au luat măsura reținerii conducătorilor auto pentru 24 de ore.
CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Săptămâna trecută, polițiștii de investigarea criminalități economice au confiscat bunuri în valoare de peste 10000 de lei

În zilele de 14 și 15 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigare criminalităţii economice din cadrul IPJ Neamț au fost angrenați în acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul economic.
Au fost vizate activitățile de comercializare a produselor alimentare și a celor de sezon, gen jucării, ornamente, fiind controlați 52 de agenți economici din județul Neamț.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 69000 lei, fiind indisponibilizate bunuri în valoare totală de 10891 lei. Majoritatea abaterilor constatate au vizat nedeținerea documentelor de proveniență pentru toate mărfurile comercializate, încălcânduse, astfel, prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Polițiștii de investigarea criminalității economice continuă în această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă, acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare și băuturi alcoolice.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *