Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La Neamț, doliul național e valabil doar pentru unii – FOTO

Joi, 14 decembrie, mai multe primării și instituții din județul Neamț nu au înțeles cum se așează steagul când e zi de doliu național.

Consiliul Județean Neamț și Instituția Prefectului au respectat regulile, ca de altfel și alte primării, dar unii nu, așa că vă spunem noi cum se face.

Printr-o hotărâre adoptată săptămâna trecută, Guvernul a stabilit doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Actul normativ mai stabileşte că, în zilele de doliu naţional, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României şi drapelul Uniunii Europene (coborâte pe jumătate).

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a ajuns în România la 13 decembrie, pe aeroportul Otopeni, înmormântarea fiind programată pentru 16 decembrie, la Curtea de Argeş, acolo unde se află şi locul de veci al soţiei sale, Regina Ana.

Imagini de ieri, din Neamț cu primării, școli, posturi de poliție care nu au respectat hotărârea de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *