Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lista comunelor din Neamț care beneficiază de cadastrare gratuită din bani europeni

24 de comune din judeţul Neamţ beneficiază de finanţare din fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a imobilelor. Astfel, vor fi întocmite gratuit acte pentru o suprafaţă totală de aproximativ 203058 ha, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 11 –Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară.

Iată lista unităţilor administrativ-teritoriale din mediul rural, judeţul Neamţ, care beneficiază de finanţare prin fonduri europene structurale şi de investiţii pentru înregistrarea sistematică a imobilelor:

Ca urmare a intervenției, toate proprietățile, atât publice cât și private din aceste comune vor fi înregistrate în cadastru și în cartea funciară. Ca rezultat al îndeplinirii acestui obiectiv, se vor reduce piedicile întâmpinate în dezvoltarea acestor localităţi din mediul rural, generate de lipsa înregistrării proprietăților.

În total, 660 de comune din întreaga ţară benefiază de finaţare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 11 –Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară.

Aceste comune au fost selectate de o comisie de prioritizare, din care fac parte specialiști de la mai multe ministere. Potrivit finantare.ro, au fost alese localități în care comunitățile se află în condiții de sărăcie extremă, care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură de interes național și în care sunt proiecte de dezvoltare locală. Beneficiarii subsidiari sunt autoritățile publice locale și cetățenii din mediul rural.

Andreea Trăsnea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *