Manifestări dedicate academicianului Constantin C. Iliescu, joi, 14 septembrie

Joi, 14 septembrie 2017, Primăria municipiului Roman va organiza o serie de manifestări dedicate academicianului Constantin C. Iliescu, fondatorul cardiologiei din România.

La împlinirea a 145 de ani de la nașterea academicianului Constantin C. Iliescu, va fi amplasată o placă comemorativă pe fațada imobilului situat pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 26, imobil în care a locuit acesta.

La această manifestare sunt așteptați să participe academician Constantin Bălăceanu Stolnici, cetățean de onoare al municipiului Roman, profesori doctori de la Institutul de Cardiologie ”Prof. Univ. Dr. C. C. Iliescu” București, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla din București, de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” Bucureşti, invitați de la Academia Română, Andrei-Radu Dimitriu – Directorul Filarmonicii George Enescu din București, Sorin Petre Dimitriu – Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, membri ai Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman, oameni de cultură din municipiul Roman.

Manifestarea este subscrisă Zilelor Europene a Patrimoniului 2017 și ilustrează contribuția activă a comunității locale la punerea în valoare a patrimoniului cultural.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *