Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mesajul lui Traian Băsescu pentru nemțeni cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României – 1 Decembrie

Mesajul fostului președinte al României, Traian Băsescu pentru nemțeni cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României – 1 Decembrie:

Este ziua în care trebuie să fim mândri de istoria noastră, dar și îngrijorați de viitorul nostru. O Românie mare care se unește cu Republica Moldova înseamnă o Românie a demnității naționale. O Românie care nu-și revendică drepturile de pe urma tratatului ticălos Ribbentrop – Molotov este o Românie care trebuie să se trezească. Suntem singura țară din Europa care încă trăiește despărțită de decizia a doi criminali. Unul se numea Stalin și altul Hitler.

Deci astăzi, de ziua națională, avem obligația să înțelegem că după ce ne-am atins primele două obiective strategice: intrarea în NATO și intrarea în Uniunea Europeană, al treilea obiectiv nu poate fi decât reunificarea țării. Iar Centenarul pe care îl vom trăi la anul, la 1 decembrie, trebuie să ne stimuleze să vorbim despre unire și mai ales să înțelegem cât de importantă este Unirea ca semn al demnității naționale. Nu mai putem trăi după voința altora.

La mulți ani nemțeni, La mulți ani români!

Traian Băsescu, fost președinte al României, este unul dintre principalii promotori ai unirii României cu Basarabia și unul dintre românii care a și făcut pași concreți în această direcție. Patriotismul lui Traian Băsescu când vine vorba de unirea cu Moldova este unul de necontestat, motiv pentru care atunci când vorbim de unirea românilor este o voce ce trebuie ascultată.

Mulțumim în numele cititorilor noștri domnului președinte Traian Băsescu pentru mesajul adresat în exclusivitate prin intermediul publicației noastre nemțenilor cu ocazia Zilei Naționale a României.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *