Nu mai dați presa în judecată pe bani publici!!!

Recent, firma primăriei LocativServ a dat în judecată mai mulți jurnaliști și publicații, lucru cu care nu suntem absolut deloc de acord din următoarele considerații:

1. Este dreptul oricărui om să dea în judecată pe oricine pentru orice, dar dacă aceasta treabă se face pe banii noștri, adică pe banii unei societăți deținuta de un UAT, vrem ca acești bani să se cheltuie doar cu aprobarea consilierilor locali sau ai altor reprezentanți votați de pietreni deoarece nu vorbim de cheltuielile uzuale ale unei societăți a primăriei, ci de alt tip de cheltuieli care nici nu știm dacă au fost bugetate.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații RUGĂM INSISTENT Consiliul Local Piatra-Neamț să emită o Hotărâre de Consiliu Local prin care orice acționare în judecată făcută din bani publici, care nu ține de activitatea curentă (creanțe, patrimoniu, etc) să fie aprobată prin vot de CL, CA, AGA sau orice alt fel de reprezentanți aleși ai cetățenilor municipiului Piatra-Neamț. Aceeași rugăminte o avem și pentru CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ care, în decursul timpului, prin fostele conduceri, au hăituit prin anchete și tribunale oameni care s-au dovedit a fi nevinovați.

2. Aceeași atitudine ar trebui să existe și în cazul reclamațiilor cu caracter penal. Primăria, Consiliul Județean și societățile subordonate nu ar trebui să poată iniția demersuri penale folosindu-se de resurse plătite din bani publici în afara celor legate de activitatea lor curentă. Dacă vor să cheltuiască bani publici pentru răfuieli personale atunci să o facă doar cu aprobarea reprezentanților trimiși acolo prin vot de pietreni ca să existe cineva să plătească pentru hărțuirea sau denunțul calomnios.

Ce am pățit eu și ce pățesc alți jurnaliști dați în judecată acum de Locativ Serv nu trebuie să mai pățească nimeni, iar în cazul în care totuși presa trebuie hăituita prin tribunale sau anchete, în cazul în care se dovedește că cei reclamați sunt nevinovați, cineva trebuie să plătească în nume personal, nu tot din banii publici. Acum totul este o porcărie. Dacă mă dă o unitate bugetară în judecată o face pe banii mei și, culmea culmilor, dacă pierde și trebuie să îmi dea despăgubiri, ce sa vezi, îmi dă tot din banii mei sau a oamenilor cinstiți care plătesc taxe și impozite. Acest obicei trebuie să înceteze la Piatra-Neamț !!!

Iosub Robert … fericit posesor a peste 5 dosare penale făcute din bani publici, toate soluționate cu ”clasare” sau ”nu există fapta”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *