Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nu mai pot cu conducta de la Roman

De câteva zile încoace consumatorii de presă și nu numai sunt bombardați cu tot felul de informații care mai de care mai contradictorii legate de o țeavă de alimentare cu apă care s-a spart în Roman, avarie din cauza căreia a fost nevoie să se oprească o perioadă apa în tot orașul.

Din păcate, toate informațiile pe care le-am vazut în spațiul public nu au nicio legătură cu viziunea noastră asupra normalității. Din capul locului, într-un oraș civilizat trebuie să ai mai multe surse de alimentare cu apă ca să nu blochezi zeci de mii de oameni dacă un cretin dă cu excavatorul într-o țeavă sau dacă se produce o avarie… Dar să luăm lucrurile așa cum sunt.

Dacă aceasta avarie s-ar fi produs acum 30 de ani, pe vremea comuniștilor și se constata că cineva a construit un coteț peste țeava de alimentare cu apă a orașului, autoritățile comuniste nu ar fi putut concepe că un om poate fi atât de prost sau iresponsabil și ar fi încadrat fapta la ”sabotaj” conform Decretului 202 din 1953, deci la ora aceasta deja 3 responsabili erau în beci la miliție, cei de la inspecția în constucții își făceau bagajul pentru a merge să execute pedeapsa la Canalul Dunăre – Marea-Neagră și încă vreo 5 persoane se rugau de procurori să le dea pedeapsa la locul de muncă.

Dacă aceasta avarie s-ar fi produs în timpurile noastre, dar într-o țară unde funcționează legile și instituțiile, unii erau puși să plătească mutatul construcției în altă parte, cei care ar fi trebuit să verifice și au avizat își pierdeau dreptul de a mai practica meseriile, iar compania sau autoritatea care ar fi trebuit să schimbe de mult acea conductă primea niște amenzi usturătoare.

Deocamdată suntem la Neamț și, ce să vezi, fraierii de cetățeni plătitori de taxe și impozite sunt cei păgubiți, din banii lor se repară, din banii lor se intră în legalitate și tot din banii lor băieții se cearta arătând cu degetul unii spre alții.

Nu prea poți arăta cu degetul spre Leoreanu că a facut parcarea peste conducta de apă când noi la Piatra-Neamț am extins șoseaua peste conducta de apă și am lăsat tot orașul de mai multe ori zile în șir fără apă. Nici băieții lui Leoreanu nu pot arăta cu degetul spre Prefectură sau Consiliul Județean, deoarece se construiește în Roman după cum vrea mușchiul lor, de zici că Romanul e vreo regiune autonomă, un regat, voievodat ceva. Spre Apa Serv cu atât mai puțin se poate arăta cu degetul, deoarece compania de apă e administratorul rețelei, nu proprietarul. Totul este o șerpărie în care o mână spală pe alta și din când în când mai mimează câte o ceartă. Noi vă recomandăm să stați liniștiți. Ca de fiecare dată, nimeni nu va păți nimic, nimeni nu va fi găsit vinovat de nimic și totul va fi exclusiv din bani publici.

Asta înseamnă să trăiești într-un județ unde instituțiile se acoperă una pe alta și nu poți să te iei de nimeni că ar trebui să pice prea multe capete. Un lanț al incompetenței politizate în care nicio zală nu este de capul ei.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *