Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

NU susținem decizia PSD-ALDE de a accepta cererile UDMR

Grupul nostru de presă format din publicațiile:
– ziarpiatraneamt.ro
– zirtarguneamt.ro
– ziarroman.ro
– ziarbicaz.ro
– ziarroznov.ro
– ziarharghita.ro
– ziarbacau.ro
se dezice de decizia majorității PSD-ALDE din parlament de a susține cererile UDMR care aduc atingere identității naționale și totodată fac rău minorității maghiare prin învrăjbirea românilor contra acestei minorități de oameni absolut normali care, înainte de steaguri, au nevoie de locuri de muncă, locuințe și drumuri, așa cum înainte de folosirea limbii materne în spitale ar avea nevoie de spitale și dotări în spitale.

Cererile UDMR sunt o ofensă adusă romanilor, dar și maghiarilor. În loc să profite de această slăbiciune politică a PSD și să ceară locuri de muncă, locuințe, șosele, investiții în spitale, cei de la UDMR cer favoruri care să le crească lor imaginea, în timp ce maghiarii din România rămân în continuare înrobiți în sărăcie.

UDMR cere o serie de modificări legislative în schimbul votului pentru moțiunea de cenzură care are ca scop înlăturarea guvernului Grindeanu. Concesiile făcute de PSD-ALDE vizează, conform presei centrale, autonomia locală, data de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România și reducerea pragului pentru folosirea limbii maghiare în administrație la 10 procente. Ca rezultat al acestui acord, Legea autonomiei culturale va intra marți în dezbaterea Camerei, după ce fusese îngropată în sertar. De asemenea, legea administației publice va fi modificată, prin introducerea de amendamente care să scadă pragul, așa cum au stabilit liderii PSD și UDMR.

Sursele noastre din PSD nu au vrut sau nu au putut să ne dea detalii despre aceste înțelegeri, semn că ele s-au desfășurat doar în cercul de putere al PSD și UDMR. În schimb, din zona UDMR am primit neoficial certificarea acestei înțelegeri, dar și ceva semne de neîncredere în cuvântul PSD-ului.

Sperăm ca parlamentarii, înainte de a fi parlamentari PSD, PNL, ALDE, PMP, PNL etc., să fie parlamentari ROMÂNI, iar cei de le UDMR înainte de a cere lucruri pe care să și le treacă în CV-ul politic să fie MAGHIARI adevărați și să ceară lucruri de care chiar au nevoie maghiarii din România.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *