Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O femeie de etnie rromă din Roman a devenit vedetă pe internet după ce le-a arătat polițiștilor englezi…

O doamnă ”bibliotecar” de origine rromă ce a domiciliat prin zona fabricii din orașul Roman, județul Neamț, a devenit vedetă pe internet după ce și-a deschis ”coperțile” și le-a oferit ceva spre citire polițiștilor din Anglia.

Clipul postat pe internet ne-a fost adus la cunoștință de câteva persoane de etnie rromă, tot din Neamț, care s-au arătat foarte indignate de acest comportament al unor conaționali de-ai lor, comportament care a făcut ca rromii din Regatul Unit să nu își mai poată găsi nimic cinstit de muncă, fiind catalogați ca având toți aceleași apucături.

Dacă pentru noi, la Neamț, nu este ceva deosebit să vedem o astfel de formă de viață că își pune poalele în cap, în Anglia lucrurile stau altfel și exportul de astfel de specimene nu doar că nu ne face cinste, dar ne și aduce grave deservicii în ceea ce privește libertatea de circulație în spațiul european, românii indiferent de etnie fiind catalogați prin generalizare ca cerșetori, hoți și scandalagii.

Nu știm dacă în mod intenționat sau nu, dar presa și autoritățile engleze evită să dea date de identificare despre infractorii din România și îi prezintă doar ca fiind români și, curios, îi prezintă doar pe cei care sunt violenți și vocali. E ca și cum am prezenta noi, în presa din România, doar microbiștii englezi care se bat sau cazuri de englezi recalcitranți. Opinia noastră este că cineva ”ajută” în mod conștient la crearea unei imagini general negativă a românilor în Anglia.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *