Peste 10 portaluri de știri în Neamț. ZiarPiatraNeamt.ro tot pe primul loc

ziarpiatraneamt

Dacă în 2010 ZiarPiatraNeamt.ro era singura publicație online din acest județ și singurul ziar contra sistem, iată că în 5 ani de zile lucrurile s-au schimbat. Societatea a evoluat, viteza de circulație a informației a crescut iar mulți subordonați politic din presa locală de ieri au devenit independenții din presa de azi.
De la statutul de singuri în online în 2010 am ajuns să avem acum peste 10 concurenți mai serioși din cei 20 care activează pe piața media online. 10 portaluri care oferă mai bine sau mai slab informații nemțenilor și nu numai. Pe lângă concurenții direcți un impact nimicitor asupra presei locale de orice natură și asupra presei în general, l-a avut și rețeaua de socializare Facebook care a preluat și diseminat un volum imens de informații ce înainte se prezentau doar în presă.
Dacă în anul 2011 ziarpiatraneamt.ro se putea mândri cu un record în luna ianuarie de 400.000 de vizitatori unici, acum, în 2015 în cea mai bună lună de abia am adunat 165.000.
Cu toate acestea ziarpiatraneamț.ro a rămas în continuare pe primul loc în preferințele nemțenilor situându-ne într-o zonă de trafic confortabilă față de restul concurenților din segmentul media. Faptul că piața de informații online s-a diversificat și s-a fragmentat ne-a obligat să ne adaptăm și să performăm pentru a rămâne pe primul loc. Această poziție nu ne aparține în totalitate nouă ci în mare parte ea se datorează dumneavoastră, celor care ne citiți.
Din poziția de lideri pe segmentul media locală online atragem atenția cititorilor noștri în a fi foarte selectivi cu informațiile pe care le asimilează din mediul virtual deoarece concurența pe această piață media a dat naștere la tot felul de impostori care, din dorința de a crește foarte repede, fac din țânțar, armăsar sau folosesc tot felul de metode pentru a-și înșela cititorii.
Decantați fiecare informație găsită pe internet și nu uitați că în afară de calculatorul de pe care citiți ceva, pe umeri aveți și un cap pe care puteți să îl folosiți pentru a analiza informațiile primite online. Pentru a nu cădea pradă unor manipulări fiți circumspecți în special la informațiile ce ar putea să creeze panică, ură, revoltă și reacții imediate.
Până la această oră în anul 2015 publicația noastră a înregistrat 975,733 vizitatori unici care au deschis 12,192,085 de pagini și au dat 166,870,099 click-uri navigând în ziarpiatraneamt.ro.
La publicațiile partenere din Neamț statisticile anuale sunt mai modeste:
– ziartarguneamt.ro 350.000 vizitatori unici
– ziarbicaz.ro 20.000 vizitatori unici
– ziarroznov.ro 3.000 vizitatori unici
– ziarroman.ro 7.000 vizitatori unici
– neamț.tv 55.000 vizitatori unici
Concurența în media online a crescut în ultimii ani și pe partea de materiale video. Mai toate televiziunile locale au ieșit și ele pe internet, dar rezultatele obținute de ei sunt departe de a ne face măcar să tresărim.
Canalele de youtube unde grupul nostru de presă a prezentat materialele video în acest an au înregistrat și ele performanțe greu de egalat de televiziunile locale sau regionale:
– canalul de youtube Ziar Piatra Neamț a înregistrat 204.326 vizionări și are la această oră peste 500 de abonați.
– canalul de youtube Ziar Târgu Neamț a înregistrat 318.331 vizionări și are la această oră peste 1.000 de abonați.
– canalul de youtube Neamț TV a înregistrat 1.464.008 vizionări și are la această oră peste 2.300 de abonați.

Poziția noastră actuală în media locală este una de necontestat, concurenții noștri aflându-se la distanțe considerabile chiar dacă, mai onest sau mai ”altfel”, unii au făcut eforturi serioase măcar să se apropie de performanțele noastre.

Mulțumim tuturor celor care ne citesc și ne vizionează materialele foto/video pentru că în realitate ei ne mențin pe această poziție. Noi oferim doar un suport și informații care, oricât de bune ar fi, nu ar avea nicio valoare fără cei care ne vizitează site-urile.

Iosub Robert

Post-ul Peste 10 portaluri de știri în Neamț. ZiarPiatraNeamt.ro tot pe primul loc apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *