Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Președintele CJ Neamț participă la Forumul Economic din Polonia, alături de oficiali europeni

Președintele CJ Neamț, Ionel Asene, participă încă de ieri la cea de-a XXVII-a ediție a Forumului Economic găzduit de orasul Krynica-Zdroj din Polonia, în perioada 5-7 septembrie.

Unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul economic din Europa, Forumul a beneficiat de prezența președintelui Republicii Polonia, Andrzej Duda, de cea a președintelui Georgiei, Giorgi Margvelashvili, și Gjorge Ivanov, președintele Republicii Macedonia.

„În contextul actual, când interesele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie armonizate mai mult decât oricând, astfel de reuniuni sunt absolut necesare. Premisele dezvoltării economice a României, a Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și implicit a județului nostru sunt strâns legate de cele ale Uniunii Europene, iar direcția de urmat trebuie să fie una comună pentru a ne dezvolta într-adevar durabil și sustenabil. Voi lua parte în aceste zile la mai multe sesiuni de informare și conferințe pentru a le prezenta participanților oferta investițională a județului Neamț și potențialul acestuia din punct de vedere al investițiilor. Sunt convins că în urma acestui forum economic voi reuși să atrag atenția investitorilor față de județul nostru!”, a declarat Ionel Arsene.

În cea de-a doua zi a Forumului Economic din Polonia la care ia parte președintele CJ Neamț în aceste zile, acesta a participat la o dezbatere alături de foști președinti și prim-miniștri din Polonia, Ucraina, Lituania, Croatia și România privind problemele pe care le întâmpină Uniunea Europeană în contextul evenimentelor recente, cum ar fi cel al Brexitului sau cel al migrației în Europa.

Ne confruntam cu situații fără precedent, care necesită poziții agreate de comun acord și eforturi susținute pentru a le gestiona înțelept și spre binele popoarelor pe care le reprezentăm. Pawel Szefernaker, Secretar de Stat în Cancelaria prim-ministrului Poloniei a fost cel care a moderat dezbaterea în care liderii politici ai țărilor europene și-au împărtășit experiența și perspectivele asupra situațiilor politice trecute și actuale cu care ne confruntăm și care ne influențeaza parcursul pe viitor.”, a mai menționat Ionel Arsene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *