Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Președintele CJ Neamț, reacție fermă în conflictul generat de modificarea simbolului TT

Pe fondul dezbaterilor publice generate de modificarea siglei Teatrului Tineretului și înlocuirea simbolului vechi de decenii, Zburătorul, cu un nou concept vizual ca urmare a deciziei noului manager, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, principalul finanțator al Teatrului, reacționează.

Reacția este una cât se poate de echilibrată, ancorată în realitate și bun simț, fiind în consens cu ceea ce înseamnă cu adevărat Teatrul Tineretului pentru județul Neamț.

„Am constatat cu surprindere că, în loc să ne bucurăm de festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, o tradiţie în excelenţă, discuţia în spaţiul public s-a mutat pe cu totul alte subiecte, din motive care nu ţin nici de ceea ce reprezintă Teatrul Tineretului în arta teatrală românească, nici de scopul pentru care s-au depus eforturi pentru ca această tradiţie să fie continuată.

Fără a intra în detalii, care mi se par de prisos în aceste momente, vreau doar să precizez că un simbol al unei comunități nu poate fi înlăturat prin voința unei persoane.

Teatrul Tineretului, pentru care Consiliul Județean Neamţ s-a îngrijit să primească finanțarea necesară Festivalului, un reper cultural nu doar pentru comunitatea nemţeană, ci pentru întreaga scenă românească, are ca simbol recunoscut “Zburătorul”.

Iniţiativa managerului TT, de a schimba, de a stiliza într-un fel care scapă simplei înţelegeri a publicului larg şi restrâns acest simbol, a fost o decizie unilaterală, care nu s-a luat cu prealabila consultare a finanţatorului şi pe care, personal, o consider cel puțin pripită.

Am luat act de inițiativa domnului consilier judeţean Cornel Agăleanu, care a lansat o petiție pentru salvarea acestui simbol al TT și apreciez modul constructiv de a discuta public o problemă a comunității.

Este un semn că lucrurile importante ne pot apropia.

Îi asigur pe toți cei care iubesc Teatrul Tineretului, în spiritul şi ideea lui, că voi fi alături de ei și, atunci când vor exista derapaje, voi reacționa și, categoric, le vom stopa.

De asemenea, vă asigur că toate cheltuielile făcute la festival vor fi analizate, dar până la momentul analizelor care va veni, inevitabil, îi îndemn pe toţi iubitorii teatrului să ne bucurăm de cele câteva zile de festival şi să apreciem arta adevărată.

Managementul face subiectul altor discuţii, ulterioare.”, este declarația publică a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Citiți și:

Petiție: „Nu distrugeți simbolul Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *