Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prima seară a „Vacanţelor Muzicale la Piatra-Neamț”, ediția a 44-a

Duminică, 2 iulie, lângă Turnul lui Ştefan cel Mare, a debutat cea de-a 44-a ediție a Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamț”.
Deschiderea prestigioasei manifestări organizate de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a fost marcată de Filarmonica „Serghei Lunchevici” din Chişinău, la pupitru dirijoral aflându-se Mihail Agafiţa, solist fiind flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.
Publicului meloman a fost delectat cu un program atractiv, de cea mai bună calitate. S-a cântat: Uvertura Egmont op. 84 (Ludwig van Beethoven), Concert în Re Major KV 314 pentru flaut şi orchestră (Wolfgang Amadeus Mozart), Simfonia nr. 5 în do minor op. 67 (Ludwig van Beethoven). De asemenea, o prezență aparte în cadrul primei seri a Vacanțelor Muzicale a fost și doamna Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Luni, 3 iulie, programul Vacanţelor Muzicale va cuprinde două evenimente muzicale de excepție. La începutul serii, de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, publicul pietrean are ocazia de a se reîntâlni cu pianistul Andrei Gologan, fiul al urbei, iar de la ora 21:00, sub Turnul lui Ştefan cel Mare, vor concerta jazzmanii George Natsis, Nicu Patoi, Vlad Popescu şi Adrian Mircea Flautistu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *