Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul din Roman colindă casele romașcanilor pentru a le asculta păsul

Primarul Lucian Micu a fost invitat miercuri seară de o familie de romașcani în propria lor locuință, pentru a comunica în mod direct și în amănunt problemele cu care se confruntă ca cetățeni ai orașului.

Familia Constantin Fecioru, de pe strada Anton Pann, bloc 28, a fost gazdă pentru edil dar și pentru vecinii care și-au dorit să exprime puncte de vedere și propuneri pentru o mai bună administrare a orașului.

Principalele probleme aduse la cunoștință au fost legate de aspectul inestetic al unor garaje, nevoia toaletării unor arbori ce au crescut prea mult pe verticală, amenajarea unor locuri de parcare, precum și găsirea unei soluții pentru ca să nu se mai permită accesul persoanelor străine la deșeurile din tomberoane. Pentru acest bloc și alte câteva imobile din Roman se lucrează la documentațiile pentru accesarea de fonduri pentru reabilitarea termică, o investiție care va aduce un plus de confort locatarilor.

Împreună cu operatorul care va câștiga licitația de preluare a gestiunii deșeurilor din Roman, coordonarea stației de sortare și transfer de la Cordun și transportul gunoiului la groapa de la Girov vom căuta soluții pentru a educa cetățenii în ideea colectării selective. Cu cât vom duce mai puțin gunoi menajer la Girov, prin colectare selectivă, cu atât prețul plătit de fiecare pentru gunoi va fi mai mic. Trăim într-un oraș cu oameni educați și vom putea să urmăm exemplul popoarelor europene unde respectul pentru mediu și dorința de a trăi într-o comunitate curată sunt deja un stil de viață normal.
Voi răspunde pozitiv tuturor invitațiilor celor care vor dori să stea pe îndelete de vorbă cu mine, pentru a le putea înțelege problemele și pentru ca ei să înțeleagă mai bine ceea ce poate face și ceea ce face în fapt administrația locală pentru ei, pentru comunitate,
a dat asigurări primarul orașului Roman.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *