Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul vă invită la picnic

Primăria municipiului Roman le reamintește cetățenilor de orice vârstă că duminică, 23 iulie, de la ora 10.00 și până la orele 21.30, în Parcul municipal este organizată o zi pentru picnic la iarbă verde. 

Administrația publică locală este organizatorul, iar pentru manifestare nu s-au cheltuit bani din bugetul local, toate activitățile fiind asigurate prin parteneriate bazate pe voluntariat.  Scopul propus este crearea unei atmosfere frumoase, socializarea, legarea de prietenii și încurajarea economiei locale. 

Cu sprijinul agenților economici ce vor comercializa produse de alimentație publică, romașcanii care vor cumpăra de la aceștia vor putea să se înscrie la o tombolă cu premii constând în lazy bags și carduri cu 10 intrări gratuite în Ștrand. Extragerea câștigătorilor va avea loc la ora 18.00.

La foișorul din Parc, pe parcursul zilei vor răsuna melodii vechi și noi, pentru toate gusturile, iar de la ora 16.00 vor susține recitaluri artiști locali, precum Alina Pița, Diana Iosub, trupa Aretti, elevii la la Clubul Lucky Dance și formația Plai Moldovenesc, de la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman.

De la ora 12.00, în zona din fața Muzeului de Științe ale Naturii, cu sprijinul Sam’s Gym, un instructor de fitness va realiza un program de mișcare sportivă și va oferi sfaturi celor care doresc să își întrețină masa musculară. 

Pentru o bună informare, vă aducem la cunoștință câteva din măsurile organizatorice, care să ofere o imagine cât mai apropiată de ceea ce administrația locală vrea să realizeze prin această manifestare. Astfel, pentru păstrarea curățeniei în Parc, pe tot parcursul desfășurării picnicului, între orele 10.00 și 21.30, va funcționa toaleta publică din spatele restaurantului din parc. Toaletele vor fi dotate cu hârtie igienică și la chiuvete va exista săpun dezinfectant. Operatorul de salubritate va asigura mai multe containere și europubele și va desemna personal care să se asigure că se va păstra curățenia.
Echipajele Poliției Locale și cele ale Jandarmeriei vor patrula pentru siguranța participanților și menținerea unui climat de distracție și de relaxare.

Facem apel la cetățeni să păstreze curățenia, să nu arunce cojile de semințe, mucurile de țigară sau ambalajele pe jos, în sens contrar aceștia vor fi amendați, conform legii. Prezența la picnic cu animale de companie este permisă, cu rugămintea ca proprietarii să strângă mizeria lăsată de câini. De asemenea, le reamintim proprietarilor de câini periculoși că au obligația să le pună botniță și să îi țină în lesă.

Agenții economici locali care vor dori să comercializeze produse la grătar, precum și bere la dozator, răcoritoare și fresh-uri vor fi amplasați în mai multe zone ale parcului. Aceștia sunt verificați de Primăria Roman pentru deținerea autorizațiilor de desfășurare de activități de alimentație publică, iar administrația locală le va pune la dispoziție utilitățile.

Nu se vor aplica amenzi pentru consumul de alcool pe durata desfășurării picnicului, dar persoanele care vor exagera și vor crea disconfort celor din jur vor fi amendate și evacuate din Parc.
Amplasarea păturilor, saltelelor, hamacelor se poate face pe spațiul verde din Parc, recomandarea fiind pentru folosirea zonelor cu verdeață dinspre strada Eternității, dat fiind faptul că spectacolele se vor susține în zona foișorului. Persoanele care au nevoie de asistență pentru amplasarea hamacelor se pot adresa personalului de la debarcader.

Îi rugăm să nu hrănească animalele și păsările din spațiile expoziționale, acestea primind hrana necesară de la personalul autorizat.

Primăria municipiului Roman nu percepe nicio taxă de participare la acest eveniment, singurele servicii contra-cost fiind pentru plimbarea cu ambarcațiunile pe lac sau pentru achiziționarea produselor comercializate de agenții economici.
Cărțile ce vor fi amplasate pe rafturi, în aer liber, se pot împrumuta gratuit, cu rugămintea să fie aduse înapoi după ce sunt citite. Cărțile pot fi luate pentru colecția personală, cu rugămintea ca în locul lor să fie aduse altele.
Picnicul se încheie la ora 21.30, astfel încât facem apel la cetățeni ca la acel moment să părăsească spațiul verde putând, bineînțeles, rămâne în Parc, pe băncile amplasate pe alei.
Pentru orice problemă identificată în timpul desfășurării picnicului vă rugăm să sunați la numărul de telefon gratuit, apelabil din orice rețea, 0233.984.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *