Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Prin spitalele din Neamț”. Introducerea

mai

Luna mai va fi o lună dedicată de către grupul nostru de presă sistemului de sănătate din Neamț. Vom vedea împreună care sunt problemele și ce ar trebui făcut. O lună în care vom încerca să punem degetul pe rană și nu neapărat să căutăm vinovați, cât să identificăm probleme, să propunem soluții si să atragem atenția.

Pentru ”Luna în care vorbim de sistemul de sănătate din Neamț” în urmă cu ceva timp, prin publicația www.ziarneamt.ro, grupul nostru de presă a început o amplă investigație jurnalistică intitulată sugestiv ”Prin spitalele din Neamț”. În cadrul acestei investigații s-a făcut un studiu complex legat de tot ce înseamnă serviciile spitalicești din Neamț din punctul de vedere al pacienților, dar și al personalului medical. S-a mers cu cazuri în urgențe care au fost înregistrate de către pacientul investigat, s-au consultat acte contabile și de achiziții, s-a vorbit cu personalul medical, cu bolnavi, cu urgenta-romanaparținători, s-a mers unde a fost cazul și cu camera ascunsă, s-au făcut statistici, comparații și analize junalistice în urma cărora au ieșit la iveală foarte multe lucruri pe care credem că spitalele ar fi preferat să le țină ascunse.

Pe parcursul investigațiilor jurnalistice am auzit și văzut lucruri bune, dar și foarte multe lucruri absolut oribile, însă le vom lua pe toate pe rând și le vom analiza la rece, cerând și puncte de vedere spital-bicazconducerilor spitalelor vizate de această anchetă jurnalistică, acolo unde este cazul. Spitalele care au fost analizate sunt Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg.Neamț și Spitalul Orășenesc Bicaz.

Încă centralizam unele date statistice și definitivăm unele sondaje de opinie făcute în rândul personalului medical și al pacienților. Ca o observație generală menționăm șocul provocat nu de descoperirile din Neamț, ci de compararea spitalelor din Neamț cu alte spitale din județele învecinate. Pentru a avea un punct de vedere cât mai pertinent, am luat ca termen de comparație, cu urgenta-tgntajutorul colegilor de la ziarharghita.ro, un spital orășenesc din Harghita. Dar despre toate aceste lucruri vom vorbi pe larg într-o serie de articole în care vom afla împreună multe lucruri care nu au fost spuse vreodată începand cu care este cea mai coruptă secție din spitalele din Neamț, dar și cea mai bine văzută și până la… veți vedea în curând într-un material jurnalistic de interes județean marca www.ziarneamt.ro.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *