Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Prin spitalele din Neamț” – La fiecare 4 ore un nemțean este diagnosticat cu cancer

Un alt subiect pe care unii încearcă sa îl țină departe de opinia publică este cel al cazurilor noi de cancer care au explodat în județul Neamț în ultimii ani. Spitalele sunt efectiv depășite de situație, secțiile de oncologie sunt subdimensionate, secțiile de îngrijiri paliative aproape că nu există, iar de cazurile de cancere la copii nici nu se vorbește la Neamț pentru că sunt trimise toate în alte județe. La noi în județ copiii bolnavi de cancer nu pot fi îngrijiți sau tratați.

Statistica este cutremurătoare la capitolul noi cazuri de cancer în Neamț:
– anul 2014 – 1.760 cazuri noi de cancer
– anul 2015 – 1.713 cazuri noi de cancer
– anul 2016 – 1.724 cazuri noi de cancer

Această statistică nu include cazurile de copii, pentru că nu avem nicio secție de oncologie pediatrică și nu include nici cazurile de persoane mai înstărite sau cu relațiile necesare care merg în alte județe sau chiar în alte țări pentru diagnosticare și tratament. Deci avem oficial 4,7 cazuri noi de cancer pe zi în Neamt plus aproximativ 20% cazuri la copii, de care nu ne putem ocupa în județ, plus un minim de 5% care se diagnostichează și tratează în alte județe sau țări. Deci, în cea mai fericită variantă de calcul la fiecare 4 ore un nemțean este diagnosticat cu cancer.

De ce s-a ajuns aici? Foarte simplu. Mâncăm numai porcării modificate genetic, chimicale, carne provenită de la animale crescute forțat, 99% din agricultura din Neamț se bazeaza pe hibrizi și suportă zeci de tone de insecticide, erbicide, majoritatea surselor de apa subterană sunt contaminate cu nitriți, etc. La asta adăugăm stressul și avem deja tabloul complet.

Cei care ar trebui să se ocupe real de sănătatea nemțenilor și mai ales de ce se cultivă și se crește în acest județ sunt o armată de oameni în marea lor majoritate corupți care pentru bani ar face orice. Cei care ar trebui să verifice ce mâncăm zi de zi în acest județ sunt, de asemenea, ineficienți, neavând laboratoare pentru depistarea substanțelor cancerigene din alimentele puse la vânzare în Neamț și unde au suspiciuni închid ochii pentru că și aici intervine corupția. Auzim din când în când că alimente produse în Neamț au fost depistate cu substanțe cancerigene prin alte țări dar la noi acasă mâncăm orice că nu are cine să ne poarte de grijă. Deci la Neamț corupția nu numai că este un cancer, dar și produce cancer însă nimeni nu vrea să discute acest subiect. Un nou bolnav de cancer la fiecare 4 ore este o statistică ce ar trebui să bage în priză orice autoritate și instituție normală la cap. Dar nu… la Neamț băgăm totul sub preș.

Deși vorbim de mii de bolnavi de cancer în acest județ, nu vorbește nimeni de radioterapie, investiții în îngrijiri paliative, investiții în zona de oncologie, atragere de personal medical calificat etc… și știți de ce? Avem suspiciunea că cei care ar putea mișca lucrurile nu au avut niciodată până acum contact cu acest gen de statistici, nu le-a spus nimeni că la Neamț copiii bolnavi de cancer nu pot primi nici măcar o pastilă, că nu exista aparatură pentru tratamente etc. Totul se ține departe de opinia publică și ușile ți se închid pe rând în nas când începi să pui prea multe întrebări oficiale. Neoficial, toată lumea discută cu tine și la 90% din personalul medical care se ocupă de bolnavii de cancer din acest județ le simți în voce mâhnirea și revolta că nu pot face mai mult.

Ce ar trebui făcut? Prima dată ar trebui să recunoaștem problema, să ne-o asumăm și să o atacăm pe două fronturi. În primul rând, să investim în îngrijirea acestor oameni și în zona de secții paliative și în al doilea rând ar trebui ca autoritățile să intre cu exces de zel peste toți marii fermieri, agricultori, producători și mai ales comercianți de alimente din acest județ care în disperarea lor pentru a obține cât mai mult profit ne dau spre consum produse care în alte țări ar fi trimise la incinerat.

Vă spuneam ieri de un deces la fiecare 6 ore într-un spital din Neamț, vă spunem acum de un nou caz de cancer la fiecare 4 ore… Din păcate abia am început cu aceste statistici oficiale și înfiorătoare…

www.ziarneamt.ro

Mai puteți citi din aceeași serie:
Prin spitalele din Neamț” – Introducerea
”Prin spitalele din Neamț” – Accesul în spitale
”Prin spitalele din Neamț” – Cum ești tratat la urgență
„Prin spitalele din Neamț” – care sunt cei mai corupți medici din Neamț
„Prin spitalele din Neamț” – Ce șpăgi se dau în spitalele din Neamț
”Prin spitalele din Neamț” – De ce unii oameni mor cu zile în spitalele nemțene
”Prin spitalele din Neamț” – La fiecare 6 ore moare un pacient în spitalele din Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *