Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Protest precoce anti-PSD la Piatra-Neamț

Duminică seara a avut loc la Piatra-Neamț un protest precoce contra PSD sau mai bine zis contra legilor justiției pe care coaliția ALDE+PSD vrea sa le scoată.

Atât timp cât mie ca jurnalist nu îmi este încă foarte clar ce vor cuprinde aceste legi care sunt la stadiul de proiect în dezbatere, e clar că nici celor care au ieșit în stradă nu le este clar, ba chiar cred că 99% dintre ei nici nu au citit măcar proiectele. Tocmai de aici rezidă și marea problemă pe care PSD începe să o aibă. Când îți ies oameni în stradă și ei nu știu clar pentru ce, dar au un mesaj negativ pentru un partid asta e de rău. Și nu vorbim de protestul leșinat cu 50 de oameni de la Piatra-Neamț, ci de protestele din țară.

Din nou nu am văzut nicio asumare politică pentru protestele din țară și nici vreo asumare clară din partea cuiva, deci din nou PSD este pus în fața unui adversar nedefinit, ceea ce iar face imposibilă orice reacție de apărare.

Dacă protestele continuă și se amplifică, ele vor duce la căderea PSD-ului, deoarece înseamnă că statul paralel s-a săturat de guvernarea de stânga.

Dacă la protestele trecute provocatorul era indefinit, dar mesajul direcționat, acum nu mai avem definit nici provocatorul, nici mesajul. Legile pe care PSD-ul vrea să le dea sunt în mare parte corecte și chiar dacă va veni un alt guvern aceste legi tot vor fi date, deoarece au la bază norme europene și decizii ale instanțelor.

Cu certitudine guvernul PSD are probleme majore de comunicare, de atitudine și are foarte multe alte lacune, dar dacă statul paralel va reuși să înlăture o putere politică, fie ea coruptă sau incompetentă, dar aleasă democratic, de abia atunci vor începe adevăratele probleme pentru această țară.

Atenție, nemțeni, la toate informațiile care vi se livrează, unele vă pot manipula atât de mult încât vă veți da cu capul de pereți că ați contribuit la o schimbare sau dimpotrivă că nu ați pus umărul la schimbare. Judecați fiecare cu capul din dotare și decideți partea de care vă pozitionați doar în cunostință de cauză și asumat.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *