Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Românii vor putea călători fără vize în Canada

fara-Viza

Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, a fost aprobat miercuri cu o majoritate covârșitoare în Parlamentul European, transmite digi24.ro

Acordul comercial UE-Canada a primit 408 voturi pentru, 254 împotrivă, iar 33 de eurodeputați s-au abținut de la vot.

Acordul trebuie să intre acum în procedura de ratificare la nivelul fiecărei țări UE, ceea ce va însemna un proces destul de îndelungat. Unele prevederi ale acordului intră însă în vigoare înainte de încheierea procedurii. Așa se face că ridicarea vizelor pentru români intră în vigoare, parțial, încă de la sfârșitul lunii aprilie. Este vorba despre românii care au mai fost în Canada și au obținut anterior viză. Apoi, de la 1 decembrie, toți românii vor putea călători fără vize în Canada.

De asemenea, în urma acordului ar urma sa fie eliminarea a 99 la suta din taxele vamale între cele două părți (Uniunea Europeană și Canada) lucru care este văzut drept o mare victorie pentru exportatorii europeni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *