Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Romaşcanii, invitați să participe la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române

Cu ocazia aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, romașcanii sunt invitați la Stejarul Unii – din strada Smirodavamarți, 24 ianuarie 2017, de la ora 10.00, să participe la manifestările dedicate acestei zile.16142638_559709164231723_2079016487279860764_n

După alocuțiunile oficialităților, va urma un program artistic. Elevii Școlii Gimnaziale „Calistrat Hogaș” vor prezenta sceneta „Unirea la aniversare” (profesori îndrumători: Elena Galiuc și Alina Ramona Neagu), iar elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” au pregătit pentru acest moment sceneta „Unirea Principatelor – Moldova și Muntenia, o inimă înfrățită” (profesori îndrumători: Minodora Simon, Mihaela Rusu, Alexandru Lezeu și Cristinel Căpraru). În încheiere, va urma un recital de poezii, semnate de Nicolae Iorga – „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” și „24 ianuarie” – și recitate de Alexandra Cloșcă, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” (profesor îndrumător: Monica Pescaru).

Ca-n fiecare an, cei prezenți la manifestări vor fi invitați să se alăture dansatorilor Formației „Plai Moldovenesc” și să se prindă în Hora Unirii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *