Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S-a modificat programul de compensare a medicamentelor pentru pensionari

Programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat începând cu 30 iunie 2017. Astfel, pragul de pensie până la care se poate beneficia de program va fi majorat de la 700 la 900 lei /lună.

Mai mult, de program vor beneficia şi pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale. În viitor, la medicul de familie beneficiarii programului nu vor mai depune declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

Finanţarea programului se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi în proporţie de 40% din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii.

Până la adoptarea acestei Hotărâri, programul social cu privire la compensarea cu 90% a medicamentelor din sublista B prevăzută de HG nr. 720/2008 avea drept beneficiari pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 lei/lună.

Modificările programului îşi vor produce efectul după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern şi a actelor normative subsecvente.

Sursa: Casa Națională de Asigurări de Sănătate
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *