Satul meu în epoca de piatră – Eseu despre Vacanța Mică

natura

N-apucai să mă obișnuiesc bine cu vacanța de Paști, că mă pomenii cu Crăciunul, bătând la ușă. Sub forma unei ninsori cum n-a mai fost în aprilie de la începutul lumii și pâna azi. Și ninse și ninse și ninse…vreo 40 de centimetri! La final, peste sat s-a așternut o liniște ciudată.

Grădina mea cu lalele multicolore zace sub pătura groasă de nămeți apoși! Vișinul cel frumos înflorit s-a frânt de la jumate. La fel și salcia pletoasă din curtea școlii care ne-a legănat copilăriile la tot satul. Pădurea geme. O aud noaptea cum trosnește. Nenea Pătru și-a adus oile înapoi de la stână și a mai început un stog de fân.
Pe drum rar mai zărești câte o mașină care plutește prin mormanele de zăpezi și apă. Oameni nu văd încă. De curățat zăpada nu curăță nimeni! Tractorul primăriei zace în curte căci bugetarii au minivacanță.

Noroc că sunt și eu în vacanța școlară și am timp să privesc lumea prin geam. Pe unele coșuri de case iese fum. Cred că au făcut focul, că le este frig. Mi-e frig groaznic și mie dar noi căldură n-avem. Tata s-a vrut european, a dărâmat sobele și a pus centrală termică. Pe gaz și curent electric, ecologică! Numai că, curentul electric s-a luat de vreo două zile și n-a mai venit. Pentru că zilele astea e sărbătoare, probabil că sărbătorește și nenea electricianul!

Azi dimineață când m-am trezit, nu mai aveam nici apă! Telefonul mobil s-a descărcat complet și zace pe undeva! Telefonul fix și internetul au crăpat încă de la începutul cataclismului!

Am primit sarcină de la doamna învățătoare, să fac un eseu, despre cum mi-am petrecut vacanța de Paști. Am să mă apuc de scris că tot n-am ce face. Rândunelele s-au întors spre țările calde. Numai câteva vrăbiuțe zgribulite, ciripesc plângând pe marginea ferestrei. Deschid geamul să le dau niște firimituri mici de pâine! Nu știu de ce dar îmi vine și mie să plâng!


iarna (3)
iarna (1)
iarna (4)

G.D.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *