Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Școala Gimnazială Gherăești, în finala Olimpiadei Naționale de Oină (fete)

În perioada 19-21 mai, la Bacău se va desfășura Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, Faza Finală Gimnaziu, la Oină Fete, ediţia I.
Competiția este organizată de Ministerul Educatiei Naționale în parteneriat cu Federația Română de Oina, Primăria Bacau, Consiliul Local Bacău, Inspectoratul Școlar Bacău, Direcția Județeană de Sport și Tineret Bacău și Colegiu Tehnic de Comunicații NV Karpen.
La start se vor strânge 8 echipe, printre care se regăsește și Școală Gimnazială Gherăești din județul Neamț.
Celelalte echipe calificate sunt : Școala Gimnazială Dieci (jud.Arad), Școală Gimnazială Recea (Jud. Brașov), Școală Gimnazială Râmnicelul (Jud. Brăila), Liceul Teoretic ”Jean Monnet” (București), Școala Gimnazială nr 1 Curcani (Jud.Călărași), Școală Gimnazială Galicea Mare (Jud. Dolj), Școală Gimnazială Remetea Chioarului (Jud. Maramureș)
Competiția va avea loc pe terenul din spatele Stadionului Municipal Bacău.

„Este un moment istoric fiind prima competiție de acest gen din istoria sportului nostru național. Mulțumim Ministerului Educației pentru ca au fost receptivi la idea noastră de a organiza o astfel de competiție. Scopul final este dobândirea de către copii a deprinderilor psiho-motrice specifice jocului de oina, dezvoltarea fizică armonioasă și, mai ales, sensibilizarea copiilor pentru practicarea jocului de oină.” a declarat Nicolae Dobre președintele Federației Române de Oină.
La Bârlad, în aceeași perioadă, are loc competiția similară dedicată băieților.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *