Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se modifică plafonul de la care devine obligatorie înregistrarea în scopuri de TVA

Conform unui proiect de act normativ adoptat marți de Senat, care vine în completarea legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, plafonul de la care firmele sunt obligate să se înregistreze în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA), se va majora de la 220.000 la 300.000 de lei.

Astfel, firmele înființate înainte de 1 ianuarie 2017 vor trebui să solicite înregistrarea în scopuri de TVA dacă depășesc plafonul de 220.000 de lei în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2017 și data de 1 a lunii următoare celei în care va intra în vigoare actul normativ.

Dacă nu se va depăși acest plafon, societățile solicită înregistrarea în scopuri de TVA numai dacă obțin, până la finele anului în curs, o cifră de afaceri de cel puțin 300.000 de lei.

De asemenea, firmele care s-au înregistrat în scopuri de TVA ca urmare a depășirii plafonului actual de scutire (220.000 de lei), vor putea solicita, începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care va intra în vigoare actul normativ, scoaterea din evidența plătitorilor de TVA, cu condiția să nu fi depășit și plafonul de 300.000 de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *